Ponedeljak - petak: 8:00 - 20:00, subota: 9:00 - 17:00

Departmani

Zatezanje lica

Zatezanje lica je hirurška procedura koja popravlja vidljive znake starenja na licu i vratu. Ovim putem se podižu i zatežu čelo, slepoočni i srednji deo lica kao i vrat. Na ovaj način možete se podmladitI i više od deset godina. Ožiljci su sakriveni isped i iza uha i u kosmatom delu glave. Zatezanje lica se može kombinovati sa drugim intervencijama na licu kao što su dermoabrazija, botoks ili kontinuiranje odnosno ubacivanje implantanata u jagodice ili u bradu. Ova operacija se radi u analgosedaciji sa lokalnom infiltrativnom anestezijom.
Period oporavka traje do tri nedelje.

Tokom dvodnevnog boravka u bolnici, imate na raspolaganju jedan od bolničkih apartmana. Zavoji se uklanjaju peti dan nakon operacije kada se pere kosa. Spoljašnji konci se uklanjaju 7. i 14. dana, a utrnulost uha traje do 3 meseca.

Zatezanje lica se može uraditi i ultrazvukom, efekat je dobar i jednak je klasičnom kožnom liftingu. Oporavak traje 7 dana.


Slepoočno zatezanje lica

Slepoočni lifting je operacija koja je prikladna za pacijente kojima je potrebno samo podizanje slepoočnih dela. Efekat ove operacije je zatgenut i podignut spoljašnji ugao oka i spoljašnji deo obrve. Operacija se radi u lokalnoj anesteziji ili u analgosedaciji, tako da pacijenti odlaze kući istog dana. Ova operacija se često kombinuje sa operacijom kapaka.

Oporavak traje 5-7 dana. Zavoji se uklanjaju nakon dva dana posle čega je dozvoljeno prati kosu.


Zatezanje vrata

Operacija zatezanja vrata uklanja višak masti ii kože sa regiona linije vilice i daje sjajne rezultate u vidu mladalačke donje vilice, vrata i dekoltea. Ovaj zahvat se obavlja pod lokalnom anestezijom, sa ili bez analgosedacije - stoga, pacijenti odlaze kući istog dana. Ova operacija se često kombinuje sa liposukcijom, ukoliko ima viška masti.
Period oporavka traje 10 dana. Zavoji se nose 5-7 dana kako bi se izbeglo oticanje i pojava modrica.


Čeono zatezanje

Kada se pojavi veliki broj bora na čelu, spuštajući nivo obrva ispod dozvoljenog, vreme je da razmišljate o čeonom zatezanju lica.
Operacija se radi endoskopski ili klasično hirurški, u zavisnosti od indikacija. Anestezija je lokalna, sa ili bez analgosedacije.
Pacijenti napuštaju bolnicu istog dana. Zavoji se nose tri dana kako bi se smanjila mogućnost oticanja i krvarenja. Nema modrica, tako da je oporavak veoma brz.


Podizanje obrva

Obrve se mogu podići jednostavno, za svega 10 minuta, uz pomoć ovog zahvata. Obrve se mogu podići na tri nivoa: unutrašnjem, srednjem i spoljašnjem nivou obrva.
Oporavak je lak i bezbolan. Može doći do privremenog nabiranja kože čela koje postepeno nestaje nakon 15 dana, a obrve ostaju savršeno podignute.


Estetska korekcija gornjih i donjih kapaka

Ova operacija daje licu odmereniji, zdraviji i lepši izgled. Ona se, za razliku od mnogih drugih estetskih operacija, radi i iz zdravstvenih razloga: oko je otvorenije i nema osećaj težine u očima.
Estetska korkcija kapaka je hirurška procedura kojom se uklanja ili zateže opuštena koža oko očiju, dajući čvršći i zategnutiji izgled. Radi se o jednoj od estetski najefektnijih operacija, koja se radi u lokalnoj anesteziji. Gornji i donji kapci se mogu operisati zajedno ili odvojeno, u zavisnosti od željenog izgleda. Ova operacija se može obavljati bez rezova (transkonjuktivalno) kada se mast samo uklanja ili preuređuje; ovo se obično radi kada nema viška kože, a ima viška masti. Kada postoji višak kože, primenjuje se klasičan hirurški zahvat. Ožiljci se nalaze u naboru gornjeg kapka i neposredno ispod trepavica na donjem kapku, a vidljivi su mesec dana. Konci se uklanjaju 5. dana, a šminkanje je dozvoljeno 10 dana nakon operacije. Tokom prvog meseca nakon operacije u slučaju sunčanih dana nose se sunčane naočare.


Dermoabrazija (podmlađivanje kože lica)

Dermoabrazija je procedura kojom se tretira površinski sloj kože i pravi mesto za novi, ujednačeniji sloj kože. Ovaj zahvat se radi pod lokalnom anestezijom sa specijalnim kremama ili uz analgosedaciju.
Za uklanjanje spoljašnjih slojeva kože koristi se dijamantski dermoabrader, pri čemu se takođe redukuju nepravilnosti koje se nalaze na površini kože. Ovo se može raditi i hemijskim putem (glikolnom kiselinom 7.5%, 15%, 30%) ili laserskim tretmanom. Nakon toga, na svaka 3 dana se stavlja kolagena maska, koja se nosi od 6 do 8 dana. Maska ostaje na licu i služi kao zaštita od mogućih infekcija i loših vremenskih uslova, a istovremeno hidrira novu kožu.
Tokom postoperativnog perioda, u toku prva 3 meseca koža je svetlo roze boje; nakon 6 meseci poprima svoju normalnu boju. Preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu sve dok koža ne poprimi svoj prirodan ton.
Dermoabrazija se ne preporučuje pacijentima koji su pušači budući da kod njih može izazvati nejednaku pigmentaciju kože (hiper ili hipopigmentaciju).


Konturiranje lica

Konturiranje lica može Vašem licu dati mladalački izgled ili poboljšati oblik nosa, brade ili jagodica. Konturiranjem i popunjavanjem određenih delova lica možete vratiti jedrinu koju ste starenjem izgubili.
Pojedini materijali se ubrizgavaju duboko na kosti i lepe za njih, pa treba voditi računa da ne pritiskate lice u narednih 72 sata. Pojedini materijali se ubrizgavaju u potkožni sloj lica i na taj način popunjavaju se bore ili se podebljava sama koža. Intervencije se izvode u lokalnoj anesteziji.
Steznici se nose 7 dana, a otoci mogu trajati nekoliko nedelja.


Lipofiling lica

Lipofiling lica je odličan način za isticanje crta mršavih lica uz pomoć masnih ćelija iz sopstvenog tela. Ovo je veoma efikasan zahvat koji nije invazivan, a daje prirodne rezultate. Metod koji mi primenjujemo je modifikovani Coleman metod. U najvećem broju slučajeva, masne ćelije se uzimaju sa stomaka, prerađuju, a zatim se ubacuju u pojedine delove lica. Ubrizgivanje se vrši potkožno i na više nivoa u mišić.
Oporavak podrazumeva otoke koji postepeno nestaju u roku od 7-10 dana.


Konturiranje lica implatantima

Implantati za lice su specijalno oblikovani silikonski materijali kompatibilni sa tkivom, dizajnirani da poboljšaju ili uvećaju anatomiju Vašeg lica. Najčešće se uvećavaju brada i jagodične kosti.
Implantat u jagodice se ubacuje kroz usta ili kroz donji kapak, a implantat za bradu se ubacuje kroz usta ili kroz podbradnu brazdu. Ova operacija se izvodi u lokalnoj blok anesteziji, sa ili bez analgosedacije.
Otoci traju nekoliko nedelja, a steznici se nose 7 dana.


Uvećanje i oblikovanje usana

Ovo je brza, efektna i jednostavna metoda za postizanje prirodno lepih, privlačnih, senzualnih i „mladalačkih usana“.
Intervencija se radi u lokalnoj – blok anesteziji. Usne se mogu uvećati uz pomoć privremenih preparata ili operativnim zahvatom. Privremeni preparati se razgrađuju nakon 3 do 12 meseci. Postoji i mogućnost uvećanja pomoću sopstvene masti - postupak je isti kao i kod lipofilinga lica. Količina masti koja se najčešće infiltrira je 3 ml masti po usni.

Ova procedura traje nekoliko minuta, a otok nestaje nakon 24 do 48 sati. Da bi Vaše usne ostale savršene, neophodno je početi masažu usana, 48h nakon intervencije i tokom narednih mesec dana raditi ih u tri pravca. Pacijentima se daju jasna uputstva kako da pravilno vrše masažu usana. Na ovaj način možete sprečiti pojavu novih bora oko usana i ukloniti postojeće.


Korekcija ušiju

Mnogo pacijenata se nosi sa dugogodišnjim problemima sa samopouzdanjem zbog izgleda ušiju. Deformiteti ušne školjke mogu biti različiti: odstupajuće uho, nedostatak ili deformitet ušne hrskavice ili deformitet ušne resice. Ova operacija se radi u lokalnoj anesteziji.
Idealno vreme za operaciju ušiju jeste sa šest godina starosti, pre polaksa deteta u školu. Operacija traje jedan sat, u zavisnosti od kompleksnosti problema. Zavoj se nosi 7 dana, kada se i skidaju konci, a posle intervencije nema bolova.


Korekcija nosa

Nos kao centralna figura na licu zauzima značajno mesto u estetskom i funkcionalnom smislu.
Nos je jedini organ koji je sastavljen od svih tkiva – kože, potkože, masti, mišića, kosti, hrskavice i sluzokože. Sva tkiva različito zarastaju i ožiljavaju, stoga je i dugo vremena sklon izmeni izgleda. Estetska operacija nosa je često praćena i korekcijom devijacije nosne pregrade.
Posle intervencije nemate bolova. Tamponi se vade nakon dva dana kod estetske operacije, a kod operacije septuma se nose sedam dana, koliko i imobilizacija. Oporavak podrazumeva posebnu negu nosnih šupljina sa štapićima za uši i mastima za negu sluzokože. Pacijent treba da izbegava izvduvavanje nosa, dok se naočare ne nose 6 meseci.


Mehanička liposkulptura i transfer masti

Mehanička liposkulptura je jedna od najstarijih i tradicionalnih tehnika oblikovanja tela.
Operacija se radi u opštoj anesteziji. Preoperativno pacijent dobija antikoagulantnu terapiju. Uklanjanje manjih površina sa nakupinama masti radi se klasičnim aspiratorom ili specijalnim špricevima. Mast koja je uklonjena špricevima se raspoređuje po drugim delovima tela, tako da se dobija lepša figura. Ulazne rupice su veličine 3 mm.
Nakon operacije obavezno je nošenje steznika mesec dana, a specijalnih flastera sedam dana. Nakon deset dana počinje se sa masažama pacijenta, a modrice su prisutne desetak dana.


Ultrazvučna lipskulptura

Ultrazvučna liposkulptura lica i tela je idealna metoda koja se koristi za lečenje prekomerne težine. Ovom operacijom uklanja se višak masti, zateže se koža i potpuno se preoblikuju lice i telo.
Ovom procedurom se ne oštećuju krvni sudovi i nervna vlakna, nema modrica ni bolova. Isključena je mogućnost tromboze i masne embolije. Radi se u lokalnoj anesteziji. Ova tehnika omogućava uklanjanje i do 20 kg u jednom danu. U postoperativnom periodu, iz ishrane se isključuju: so,šećer, suhomesnati i hlebni proizvodi, alkoholna i gazirana pića. Nakon operacije obavezno je nošenje steznika mesec dana kao i 20 limfnih masaža.


Dermolipektomija

Dermolipektomija je pravi izbor za pacijente koji imaju problem opuštene kože, pune strija i razdvojenih prednjih trbušnih mišića. Ova tehnika se sastoji od uklanjanja viška kože, ojačavanja trbušnih mišića i formiranja novog pupka a za sobom ostavlja ožiljak u nivou carskog reza.
Operacija se radi u opštoj anesteziji. Nakon operacije pacijent sedam dana hoda u polusavijenom položaju. Nema konaca za skidanje, a steznike nosite mesec dana.
Ova operacija se najčešće radi u kombinaciji sa liposukcijom i transferom masti u zadnjicu. Masaže su neophodne od petnaestog dana do mesečne kontrole. Na ovaj način dobijate savršenu figuru!


Uvećanje zadnjice implantatima i transferom masti

Uvećanje zadnjice implantatima predstavlja izuzetno zahtevnu operaciju za pacijenta. Operacija se radi u opštoj anesteziji. Pravi se mali rez u međuglutealnoj brazdi, a implanant se postavlja unutar velikog glutealnog mišića. Implantati se biraju u zavisnosti od željene veličine i širine karlice. Nakon operacije, pacijent mora da spava na stomaku narednih šest nedelja, ne sme da seda na implantate i obavezno je nošenje steznika. Svakodnevna higijena je jako važna zbog sprečavanja infekcije.
Popunjavanje zadnjice mašću je veoma interesantna i manje zahtevna tehnika za pacijenta, budući da se radi u periduralnoj analgeziji. Pacijentu se ubacuje 350-500ml masti po gluteusu čime se zadnjica u potpunosti preoblikuje i podiže. Procenat preživljanja masnih ćelija je 80-90%. Pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima odmah nakon operacije, i može normalno da sedi i leži.


Uvećanje nogu i potkolenice implantatima transferom masti

Uvećanje nogu i potkolenica je procedura koja značajno može da poboljša izgled nejednakih ili deformisanih nogu. Može se raditi na dva načina: implantatima ili transferom masti. Unutrašnja strana butina i potkolenica se podebljavaju implantatima. Operacija se radi u opštoj anesteziji.
Implantati natkolenice se postavljaju kroz rezove u preponama, a implantati potkolenice kroz rezove u zatkolenoj jami. Nakon operacije pacijentu se savetuje da miruje sa podignutim nogama, a nošenje steznika ili zavoja za vene je obavezno. Nakon toga pacijent šeta i ulazi u proces privikavanja. Za razliku od uvećanja grudi i zadnjice, ovi implantati se osećaju i potrebno je nekoliko meseci za navikavanje.
Uvećanje potkolenica i butina mašću je svakako jednostavnija tehnika za pacijenta. Jedini zahtev je velika količina masti koja je potrebna za popunjavanje jedne cele noge, 1000-1500ml, u zavisnosti od dužine nogu pacijenta. Stoga, neophodno je da pacijent poseduje izvesnu količinu masti. Nakon operacije nose se bandažeri mesec dana, a pacijent se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.


Uvećanje grudi

Uvećanje grudi je jedna od najpopularnih operacija u estetskoj hirurgiji. U zavisnostiodkvalitetakožeipotkožeiizboraproteza,operacijaseradiispod mišića ili ispod fascije mišića.
Adekvatnim izborom implantanata dobićete savršene grudi. Operacija traje do 2 sata. Ukoliko su implantati ispod mišićne fascije nema bolova, samo osećaj pritiska na grudni koš koji traje tri dana. Ruke se normalno pomeraju. Ukoliko ste ugradili proteze ispod mišića, bol je prisutan 7 dana; 15 dana ruke se podižu do visine ramena, nakon čega se podižu iznad ramena. Tokom perioda od mesec dana nije dozvoljeno podizanje teških stvari, vožnja automobila a nošenje steznika je obavezno, nakon čega se vraća svakodnevnim aktivnostima.
Operativnirezovisepraveispoddojke,univoubradavice,upazuhu,ilikroz pupak (endoskopski). Proteze mogu biti okrugle (nisko srednje i visoko profilne) sa kohezivnim gelom I i II, biodimenzionalne (implanti anatomskog oblika) sa viskokohezivnim gelom III ili poliuretanske. Proteze se biraju u odnosu na afinitet pacijentkinje: da li želi okrugle ili prirodne grudi. Za prirodno lepe grudi preporučujemo anatomske biodimenzionalne ili poliuretanske implante.


Podizanje i smanjivanje grudi

Ovo je jedna od zahtevnijih operacija, kojom dolazite do željenog oblika, veličine i izgleda grudi. Postoji veliki izbor tehnika.
Jedna od metoda je ultrazvučna, pri čemu se dojke mogu podići 4-6 cm, i ukloniti višak masti iz dojki bez ožiljaka. Ovo je operacija koja ne daje maksimalan estetski efekat. Izuzetno je važno da se prestane sa konzumiranjem aspirina, alkohola, cigareta, narkotika i hormonske estrogene terapije mesec dana pre operacije.
Smanjivanje i podizanje dojki može se uraditi rezom oko bradavice, smanjivanjem kože i žlezde (periareolarna kružna-blok tehnika „duvan-kese“). Periareolarna je vertikalna redukcija uklanja višak kože i žlezde, a ostavlja linijske ožiljke koji vremenom potpuno izblede. Nemate osećaj bola nakon intervencije.
U slučajevima opuštenih i praznih dojki, koža se redukuje, a volumen se nadoknađuje implantatima, koji grudima daju dugotrajnu punoću. Nošenje steznika je obavezno mesec dana.


Ginekomastija

Uvećane muške dojke mogu predstavljati ozbiljan estsetski problem kod muškaraca, koji se rešava dosta jednostavno.
U slučaju manjih masnih dojki, operacija se može uraditi mehaničkom liposukcijom. Veće dojke se mogu operisati uz pomoć ultrazvuka kojim se uklanja mast, žlezda i zateže koža ili klasičnim hirurškim putem. Višak kože i žlezde se uklanjaju hirurški oko bradavice. Nošenje steznika je obavezno mesec dana.


Kombinovane operacije

Brzina života savremenoj ženi ne dozvoljava dugotrajno odsustvo iz svakodnevnih aktivnosti.
Potpuno preoblikovano telo daje jedno savršeno zadovoljstvo. Ove operacije zahtevaju da pacijent bude u odličnom opštem stanju i sa dobrim laboratorijskim analizama. Operacije koje se najčešće kombinuju su uvećanje ili smanjivanje grudi sa dermolipektomijom, liposukcijom i transferom masti u zadnjicu ili noge. Izuzetno je važno da mesec dana pre intervencije prekinete sa uzimanjem: aspirina, alkohola, cigareta, narkotika i hormonske estrogene terapije.
Oporavak traje sedam dana, bandažeri se nose mesec dana, a limfne masaže se primenjuju od petnaestog dana do mesec dana.


Kompletno zatezanje tela

Pacijenti koji su izgubili veliku količinu kilograma se često suočavaju sa problemom viška kože koji može da se ukloni hirurškim putem.
Pacijent mora da bude u izuzetnoj formi sa dobrom krvnom slikom, mora da bude nepušač i da nema šećernu bolest. Ova operacija je dosta rizična zbog velikih rezova i velike površine rane. Preoperativno se pacijentu uzima krv, koja mu se kasnije, za vreme operacije, vraća. Ova operacija omogućava uklanjanje viška kože nadlaktica, stomaka, leđa i natkolenica.
Period oporavka traje 4-6 nedelja, a kompresivna terapija bandažerima mesec dana. U zavisnosti od kvaliteta kože i načina oživaljanja, ožiljci mogu biti hipertrofični ili keloidni. Iako ožiljci nikad ne nestaju u potpunosti, postepeno se povlače i dobro su skriveni.