Ponedeljak - petak: 8:00 - 20:00, subota: 9:00 - 17:00

Departmani

Tretman podmlađivanja

Proces starenja je fiziološki proces i kao takav je nezaustavljiv. Ipak, savremenom čoveku su na raspolaganju naučne, medicinske metode koje mu pomažu da ostane dugo vitalan, zdrav i da doživi duboku starost, a da pri tom izgleda lepo i mladalački. Ovo je novija grana medicine koja se bavi problemom starenja i ima sve veću popularnost.
U bolnici „Diona“ svakom pacijentu se pristupa sa punom pažnjom, određujući individualne terapije u skladu sa najsavremenijim estetskim tehnikama i procedurama podmlađivanja.Uklanjanje bora lica (botox)

Bore su najčešći i najvidljivi znak starenja. One se mogu ukloniti dermoabrazijom, popunjavanjem bora raznim filerima (trajnim ili privremenim) i blokadom pojedinačnih ili grupe mišića. Blokada mišića se radi u blok anesteziji.
Botox i Dysport su najpoznatiji produkti bakterije Clostridium botulinum tip A. Intervencija počinje nanošenjem anestetika u obliku kreme na lice. Dvadesetak minuta nakon toga u određene tačke na licu ubrizgava se Botox/Dysport. Efekti se uočavaju nakon 3-10 dana kada dolazi do paralize mišića na tretiranom regionu. Dejstvo traje do šest meseci. Botox/Dysport privremeno uklanjaju već postojeće bore, ali i sprečavaju nastajanje novih.
Sa Botoxom/Dysportom je najbolje početi dok se bore još nisu pojavile - na taj način dugo ih nećete ni imati. Preporučujemo da se radi jednom godišnje, svakako ne pre isteka devet meseci od poslednjeg ubrizgavanja.


Mezo kokteli

Mezo kokteli, dermatološki tretman koji se radi u lokalnoj anesteziji (krema), obavlja se lakim iglama kojima se ubacuju hranjive materija, minerali i vitamin u mezoderm čime koža postaje hidrirana, deblja i zdravija.
Mezo-mikro-igle-peptid tehnologija se koristi za poboljšanje kvaliteta kože, uklanjanje sitnih površinskih bora, sužavanje pora, uklanjanje ožiljaka i strija kao i stimulaciju rasta kose.
Potrebno je 4-12 tretmana za uklanjanje sitnih bora, strija, ožiljaka, celulita ili poboljšanje debljine i kvaliteta dlake. Peptidi se ubrizgavaju u mikro-oštećen epiderm sa različitim zadacima, a vrstu koktela određuje kvalitet kože i željeni rezultat. Samo mikro ubadanje kože višestruko povećava njen regenerativni potencijal, budi je iz pospanosti i ona ponovo blista.
Tretmani se ponavljaju od deset do mesec dana, a blago crvenilo i kraste koje nastaju prolaze za 48 sati.


Mezoniti

Mezoniti predstavljaju novu metodu nehirurškog podmlađivanja i zatezanja kože. Mezoniti su specijalne biorazgradive niti koje se putem posebnih savitljivih igala ubacuju u različite slojeve kože kako bi se napravila trodimenzionalna „mreža“. Tretman se sastoji od dezinfekcije kože, nakon čega se nanosi anestetik (krema), a zatim se u određene delove lica ili tela ubacuju mezoniti. Oni se postepeno razgrađuju stimulišući proizvodnju kolagena i elastina, čime se koža zateže i regeneriše, a bore se popunjavaju. Tretman je bezbolan i daje trenutne rezultate, a pun sjaj regenerisane kože vidi se nakon tri meseca. Nakon samog tretmana mogu se javiti modrice koje se povlače nakon nekoliko dana. Efekat zatezanja kože , u zavisnosti od indivudalnog tipa i kvaliteta kože, traje i do dve godine.
Mezonitima se mogu tretirati lice, vrat, dekolte, podbradak, koža nadlaktica, zadnjice, stomaka, butina i regije kolena.
Nakon tri do četiri nedelje, mezoniti se mogu kombinovati sa dermalnim filerima.


Revitalizacija kože

Nakon podizanja i zatezanja pojedinih delova ili celog lica, ono što ostaje teško rešivo je popravljanje kvaliteta kože. Koliko ste puta dubinski oprali vašu kožu, rešili je dubokog zagađenja i prljavštine? Verovatno nikada!
Ne zato što niste hteli, već zato što niste znali šta je najdelotvornije za nju. Najnovija Vortex-Fusion tehnologija površinskog i dubinskog čišćenja kože, pomaže da kožu očistite od površinskih naslaga i dubinski očistite svaku poru od bubuljica, raznih zapušenja i zagađenja.
Nakon toga, koža je spremna da se ubace antioksidanti, vitamini, minerali i sve što joj je potrebno da bude mlada i zdrava. Istovremeno se rešavate i otoka sa lica, a svetlosnom terapijom jačate i poboljšavate kvalitet kože. Za samo 30 minuta izgledaćete blistavo i osveženo. Tretmani se mogu raditi i na rukama i na telu; njime se uklanjaju sitne bore, pege, fleke, a odmah nakon tretmana izgledate sjajno!